Duncan Center at Kent Denver School

Englewood, CO

Semple Brown Design was challenged to renovate this independent school’s library as a 21st Century learning center, supporting new models of student research and collaboration. Space formerly used for book stacks was transformed into multiple rooms for team collaboration, instruction and small-group interaction – each featuring technology for presentation and research, including a distance-learning studio. To enhance the sense of connection and collaboration, a new mezzanine and stair connect all of the rooms, and glass interior walls showcase all of the activity. The insertion of large-scale windows into the shell of the building not only provides daylighting, but also frames a distinctive view of the campus.

related projects

Schaden Dining Hall at Kent Denver School
Student Center for the Arts at Kent Denver School
Yates Pavilion at Kent Denver School

back to categories